Halloweeni kontaktlencsék: Szükséges tudnivalók

Ha mindig is kíváncsi volt a színes vagy extrém kontaktlencsékre, akkor nincs jobb idő arra, hogy kipróbálja őket, mint a Halloween. Mostanra valószínűleg már megvan a tökéletes jelmeze, és csak a pontot kell feltennie az i-re, mely nem más, mint a drámai szemek. Akár valami csillogóra vagy kísértetiesre vágyik, dioptriás és dioptria nélküli lencsék széles választéka áll rendelkezésére a megjelenésének tökéletesítéséhez.

Azonban mielőtt választana, van néhány fontos tudnivaló, melyről tudnia kell, akár kezdő kontaktlencse viselő vagy tapasztalt profi. Célunk, hogy kellően felvilágosítsuk, hogy az idei Halloween tökéletes és emlékezetes legyen!

Mik azok a Halloween kontaktlencsék, és hogyan működnek?

A Halloween kontaktlencsék, amelyeket „Crazy“ lencséknek is neveznek, extrém vagy szokatlan mintájú, olykor természetellenes színnel rendelkező lencsék. Vannak focilabda vagy szív mintázatú lencsék, vagy akár „állatszemet“ is kölcsönözhet magának velük. A macskaszem vagy a sárkányszem a népszerű lencsék közé tartozik. Ha pedig zombinak, vámpírnak, vagy az éjszaka egyéb teremtményeinek öltözik, a tiszta fekete, fehér vagy piros lencsék igazán kihagyhatatlan kellékei a jelmezének.


Crazy lencse - Focilabda Crazy lencse - Sárkányszem Crazy lencse - Fehér zombi Crazy lencse - Sharingan anime piros

Ezen színek közül néhány elérhető dioptriával is, így otthon hagyhatja a szemüvegét a Halloween party idejére. Az crazy lencséknél a lencse külső gyűrűje átlátszatlan, és a dizájn lefedi az íriszt, azaz a szem színes részét. A lencse közepe átlátszó, így a látása tiszta marad. Annak ellenére, hogy a pupilla nincs lefedve, fontos megjegyezni, hogy ilyen típusú kontaktlencsék viselésekor a perifériás látás kissé korlátozott lehet. Mindig legyen óvatos az alacsony fényviszonyok mellett (pl. kísértetjárta házak) és kerülje a vezetést.


Szükségem van receptre?

Mindig tanácsos konzultálni egy szemészeti szakemberrel, mielőtt bármilyen típusú kontaktlencsét vásárolna. Ez biztosítja, hogy megfelelően illeszkedjenek a lencsék, és hogy tudja, hogyan kell őket megfelelően és higiénikusan kezelni. Miután elvégezte a vizsgálatot, máris rendelhet online kontaktlencsét. Az olyan különleges alkalmakkor, mint a Halloween, csábító és kényelmes lehet lencséket vásárolni a helyi jelmezboltból, de csak olyan engedéllyel rendelkező eladóktól vásároljon, akik közvetlenül a gyártótól vásárolnak, mint az Alensa.

Néhány inspiráció a Halloweeni lencsék kiválasztásához

Most, hogy már egy kicsit többet tud a crazy lencsékről, ideje a szórakoztató részre koncentrálni – a legjobb Halloweeni kontaktlencsék kiválasztására a szuper jelmezéhez. Hollywoodra mindig számíthat, ha inspirációra van szükség, és a 2017-es év nem szenvedett hiányt a kasszasiker filmekben. A horrorfilmek visszatértek ebben az évben, és megjósoljuk, hogy az ijesztő bohóc ijesztő kontaktlencsékkel lesz idén AZ ÉV JELMEZE. És a kevésbé ijesztő, elegáns, kreatív lehetőségekre inspiráció lehet a a Szépség és a Szörnyeteg, a WonderWoman, vagy akár a Trónok harca. Vagy ha nincs ötlete, nyerjen ihletet tőlünk: blogunkon megtalálja, hogyan válhat stílusos vámpírrá


.


Tudta-e? Még a hollywoodi stúdióknak is néha segítségre van szükségük a legjobb lencse kiválasztásában! Dr. Morton Greenspoon kaliforniai optometrista rendszeresen konzultál az iparág legnagyobb produkcióival. Ő keltette életre Mystique karakterét az X-Men-ben, ő alakította farkassá Michael Jacksont a legendás Thriller videoklipben, és még Oscar-díjat is szerzett Bram Stoker Dracula című filmjében nyújtott munkájáért.

Végül néhány hasznos tanács

A hírek horror történetei ellenére az újszerű kontaktlencsék szövődményei ritkák, de természetesen lehetségesek. Mindig kerülje az olcsó színes kontaktlencséket a megkérdőjelezhető szállítóktól, és ha bármilyen kellemetlenséget észlel, azonnal távolítsa el a lencséket, és forduljon a szemész szakorvoshoz. Az irritáció vizuális problémákhoz, szaruhártya-kopáshoz vagy fertőzésekhez vezethet, és a külső megjelenés miatt nem érdemes veszélyeztetnie a drága látását.


Kezdő kontaklencse viselő? • A megrendelés előtt forduljon a szemész szakorvoshoz.
• Győződjön meg róla, hogy minden szükséges kellék rendelkezésére áll, úgy mint a kontaktlencsetartó és a kontaktlencse folyadék.
• Ismerje meg a lencsék előírt viselési idejét, és soha ne lépje túl azt (egyszeri használat, 30 napos lencsék, 90 napos lencsék stb.).
• Tanulja meg a lencsék megfelelő és higiénikus kezelését, behelyezését és eltávolítását.
• Mindig vegye ki a lencséket elalvás előtt.
• Soha ne használja a lencséket valaki mással együtt.
• Mindig sminkelés előtt helyezze be a lencséket.

Biztonsági tippek a profik számára: • Mindig megbízható helyről vásároljon.
• Ha a lencsék kényelmetlenek, azonnal vegye ki őket.
• A megfelelő higiénia az extrém lencsékre és a hagyományos lencsékre is vonatkozik – eszerint kezelje őket!
• Fontolja meg szemcsepp használatát az eltávolítás könnyebbé tétele érdekében (az éjszakai klubok rossz szellőzéssel rendelkeznek, valamint az alkoholfogyasztás kiszáradáshoz vezethet, mely megakadályozza a lencsék könnyű eltávolítását).
• Kerülje el a műszempillát – a ragasztó + kontaktlencse rossz kombináció.
• Ne ossza meg a lencséket vagy a sminktermékeit mással. A baktériumok könnyen terjednek, és a szem különösen érzékeny.

Blog: Comments

Válasz # - Törlés