Ismételje meg az utolsó megrendelését

Reklamáció és cseregarancia

A reklamáció és csere feltételei:

• A kontaktlencsék dobozának bontatlannak, sértetlennek és újra eladható állapotúnak kell lennie*

• Az alensa.hu webshopból vásárolt termékek vásárlásának időpontja nem lehet egy évnél régebbi időpont

* megfelel az EU egészségügyi és biztonsági előírásoknak

Más paraméterekkel rendelkező termékre szeretne cserélni?

Ha a paraméterei megváltoztak, vagy véletlenül hibásan adta le a rendelését, a sértetlen és bontatlan dobozt kicserélheti a lentebb vázolt eljárást követve. Az új lencséket a visszaküldött csomag beérkezése és állapotának leellenőrzése után küldjük.

Másik terméket szeretne?

Ha másik márkájú terméket szeretne rendelni, és a dobozok bontatlanok és sértetlenek, visszaküldheti őket hozzánk. Az alensa.hu ebben az esetben visszatéríti a termékek árát, Ön pedig leadhatja az új rendelését a kívánt termékekkel. Ármódosításra nincs lehetőség; a teljes összeget visszatérítjük, ha a visszaküldött termékek megfelelnek a fent vázolt kritériumoknak.

Más okból kifolyólag szeretne reklamálni?

A TopVue termékekre érvényes pénzvisszafizetési garancia esetére is ugyanaz az a visszaküldési eljárás vonatkozik, mint az előzőekben említett esetekben.

Hibás kontaktlencsék

Továbbá, amennyiben olyan terméket szeretne cserélni, amelyről gyanítja, hogy hibás, vagy bármilyen panasza van a kontaktlencsék minőségével kapcsolatban, (kényelmetlen érzet, homályos látás, szárazságérzet…) a termékeket vissza kell juttatni hozzánk, majd mi továbbítjuk azt a gyártóhoz hivatalos minőségi ellenőrzésre. Ebben az esetben ugyanaz a visszaküldési eljárást kell követni. Ha hibás terméket szeretne visszaküldeni, fontos, hogy elsőként lépjen kapcsolatba ügyfélszolgála­tunkkal pontos utasításokért és egyéb információkért. Ez a folyamat hozzávetőlegesen akár 2 hónapot is igénybe vehet, beleértve a szállítási időket, mert a kivizsgálandó kontaktlencséket a gyártók külföldi egységeihez kell visszaküldenenünk. Amikor a gyártásból származó hiba detektálásra kerül, vagy új kontaktlencsét fogunk küldeni önnek a korábban megadott paraméterekkel ingyenesen, minden költségtől mentesítve a Vásárlót, vagy visszautaljuk az összeget. A visszaküldött kontaktlencsék árát lehetőség van kreditösszeg formájában is visszakérni. A kompenzáció a visszaküldött kontaktlencsék darabszáma alapján történik. Ha a minőségi kivizsgálás során kiderül, hogy a hiba nem a gyártás során alakult ki, akkor sajnos nem áll módunkban új kontaktlencséket küldeni vagy kompenzációt felajánlani.

Hogyan működik a visszaküldés vagy csere?

Először kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálattal telefonon vagy e-mailben. Munkatársaink megállapítják, hogy a kérelem megfelel-e a csere feltételeknek, és szívesen ismertetik a folyamatot részletesen Önnel. A bontatlan és sértetlen csomagokat a budapesti címre szükséges eljuttatni. Kérjük, hogy az alensa.hu által kiállított vásárlást igazoló bizonylatot és egy rövid hibaleírást mellékeljen a csomaghoz. A visszaküldés költségei a vásárlót terhelik.

A hibás, sérült, vagy cserélendő termékek visszaküldésé­nek címe:

Alensa.hu
Budapest
Rózsa utca 101
1064

Miután megerősítjük, hogy a visszaküldött tételek újra eladható állapotban vannak (megfelelnek az EU egészségügyi és biztonsági előírásoknak), előkészítjük az új rendelést, és az új termékeket ingyenesen küldjük el.

Panasz és áruvisszaküldés

Ha vissza szeretné küldeni a sérült vagy hibás terméket, akkor kérjük, hogy azt csomagolja be egy merev falú dobozba, és ajánlva küldje vissza a megadott címre. A megfelelő csomagolással elkerülhetővé válik a csomag visszaszállítása során bekövetkezhető további sérülés. Buborékos fóliába vagy levelező borítékba csomagolt panaszos terméket NEM FOGADUNK EL és a sérült termékekre garanciát nem érvényesítünk. Ha visszatérítést vár bankszámlájára, kérjük, minden szükséges információt küldjön el nekünk, hogy az átutalást megtehessük. Ha online, bankkártyával vagy Paypal-al fizetett, a visszatérítés a PayPal számlára, vagy a fizetésre használt kártyára történik.

Mennyibe fog kerülni?

Az ügyfelet kizárólag a visszaküldött termék(ek) szállítási költsége terheli. Az alensa.hu nem biztosít prepaid lehetőség visszatér megrendelt termékek helytelen vagy már nincs szükség. Azonban, ha Alensa.co.uk minősül vétkes, mint az eladó, minden költség cseréjére vagy visszatérő fedezi. Alensa.co.uk elküldjük az új lencséket további költségek nélkül.

Mennyi ideig tart?

Az alensa.hu először megerősíti, hogy beérkezett a visszaküldött csomag, majd éretsítjük Önt az új rendelés állapotáról. Arra törekszünk, hogy minden megerősítés 30 napon belül megtörténjen. Kérjük, bátran forduljon ügyfélszolgála­tunkhoz, ha úgy érzi, hogy késés áll fenn.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eredeti és sértetlen dobozban visszajuttatott napszemüvegek esetében a csere folyamata valamennyivel tovább tart. Ennek oka az, hogy a visszaküldött napszemüvegek hitelességét és állapotát főraktárunknak először ki kell vizsgálnia és meg kell erősítenie.

Minden áruvisszatérítés külön eset, és ezért arra kérjük Önt, hogy a részletekkel kapcsolatban lépjen kapcsolatba a vevőszolgálattal az info@alensa.hu e-mail címen. 

Cseregarancia

Új márkájú kontaktlencsékkel kapcsolatos elégedetlenség

Új márkájú kontaktlencsére történő váltás során, mi azt ajánljuk, hogy egyeztessen szemész specialistával, elkerülendő az esetleges kockázatokból adódó egészségügyi problémák kialakulását.Az Eladó fél nem felelős semmilyen egészségügyi komplikációért, vagy a kontaktlencse viseléséből adódó egyéb diszkomfort érzetért. Csak akkor tudjuk kicserélni a kontaktlencséket, ha azok sértetlen és bontatlan csomagolásban érkeznek vissza a raktárunkba.

Színes kontaktlencsék színhatásából adódó elégedetlenség

A színes kontaktlencsék végső színhatása nagyon szubjektív és eltérő lehet a sokféle külső hatástól és feltételektől függően. Először is, függ a végső színhatás függ a szem pigmentációjától, míg másodsorban a külső hatásoktól, beleértve a fényviszonyokat, a ruházatot és sminket. A színes kontaktlencsék a szemek természetes színétől eltérő színt eredményezhetnek. Mindenki esetében a színes kontaktlencsék különböző végső színhatást eredményezhetnek, ami nem jósolható meg előre. Ha nem elégedett a végső színhatással, az fent említett okokra hivatkozva sajnos nem áll módunkban kompenzációt adni Önnek.

Bejelentkezés

Bejelentkezés az alábbiakkal

Facebook Google