Hogyan tudja szemüvegét a lehető legjobb állapotban tartani?

Ha hosszabb távon használható, strapabíróbb dolgot keres, mint a kontaktlencse, akkor a szemüveg vagy a napszemüveg jelentheti a megoldást. Akár csak egy pár, a mindennapok során használt szemüvege van, akár több, különlegesebb alkalmakra tervezett, gyönyörű kialakítású darabot használ, a cél változatlan marad: szemüvegünk lehető legjobb formában tartása. Igen, a szemüvegek online vásárlása biztosítja, hogy megtalálja a legjobb minőségű szemüveget a legjobb áron. És valóban, a szemüveglencséket olyan bevonatokkal látják el, melyek akadályozzák a karcolódást és a szennyeződések lencséken való megtapadását. A szemüveg gondozásakor azonban ettől függetlenül is fontos szem előtt tartani néhány tanácsot:

A szemüvegeket rendszeresen törölgetni és tisztítani kell

Említettük már, hogy szemüveglencse kezeléseink akadályozzák a szemüveg szennyeződését? Ez persze nem azt jelenti, hogy a szemüveget ne kellene megfelelően tisztítani! A bevonatok segítenek megakadályozni, hogy a szennyeződések vagy a cseppek a lencsére tapadjanak, és ezáltal megkönnyítik Önnek a lencsék törlését és tisztítását, de idővel a szemüveg piszkos lesz vagy foltosodik majd. Időről időre a legjobb szemüvegeket és napszemüvegeket is meg kell tisztítani:

  • Nem rossz ötlet, ha törölgetés vagy tisztítás előtt óvatosan leöblíti a szemüveget. - Használjon a

szemüveg tisztításához tervezett anyagot, például mikroszálas kendőt. Ezeket gyakran mellékelve tartalmazza a vásárolt szemüveg. - Ne használjon papírtörlőt, ruháját, zsebkendőt, stb.. Ezek karcolásokat vagy port hagyhatnak a lencsén. - Ha spray-t vagy tisztítószert használ, kifejezetten szemüveghez tervezettet alkalmazzon. Más termékek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják a lencse bevonatait. - Ha kénytelen háztartási mosogatószert használni, használjon agresszív alapanyagok (például ammónia) nélküli terméket. - A szemüveget egy optikusnál professzionálisan, ultrahangos technológiával meg lehet tisztítani.

Szemüveg tisztítása kendővel

Ha nem viseli, tegye tokba!

Külső behatás vagy ütődés deformálhatja vagy károsíthatja a szemüveget. Nem számít, milyen erős a szemüvege, ha valaki ráül vagy rálép arra, esetleg a földre esik, az valószínűleg nem fogja túlélni! Tehát győződjön meg róla, hogy rendelkezik egy szilárd tokkal szemüvegéhez vagy napszemüvegéhez, és tárolja azt abban, amikor nem viseli azt, vagy éppen csak cipeli magával. Ha pedig megszokja, hogy mindig tokba rakja, akkor ezáltal megakadályozhatja azt is, hogy viselések között kemény felületre helyezze azt, ami megkarcolhatná a lencséket.

Használja mindkét kezét

Kevesen használják mindkét kezünket a szemüveg kezelésekor. Akár felhelyezésről, levételről, vagy akár csak az orra igazításról van szó, próbálja rávenni magát arra, hogy mindkét kezét használja, annak érdekében, hogy elkerülje a keret meghajlítását vagy megcsavarását. Higgye el nekünk, ez jelentősen meghosszabbítja a szemüveg élettartamát.

Ne becsülje alá a rendkívüli hőmérsékleti hatásokat

A szélsőséges hőmérsékletek senkinek és semminek sem kedveznek, beleértve a szemüvegeket is! Tehát ne felejtsük el levenni a szemüveget gőzfürdő vagy szaunázás előtt. Nyáron is ügyeljen arra, hogy ne hagyja hosszú ideig a szemüveget olyan helyen, ahol erős a napsugárzás. Például az autó műszerfalán. A rendkívüli hő miatt könnyen megvetemedhet a keret.

Vigyázzon a maró anyagokkal

Vannak olyan anyagok, amelyek elszínezhetik a keretet vagy károsíthatják a lencsék bevonatait. Ezek olyan helyeken is előfordulhatnak, amelyre nem is gondolna azonnal. Ide tartoznak például bizonyos hajápolási termékek, néhány mosogatószer és még a tenger sós vize is. Tehát lehetőség szerint próbálja elkerülni ezeket.

Egy apró tanács : ha a tengerpartra akar menni, és biztonságban akarja tudni szemüvegét, alternatívaként esetleg próbáljon ki napi kontaktlencséket!