Kontaktlencse applikáció - lépésről lépésre

Most, hogy már túl van a kontaktlencse kezdőknek szakaszon, a beillesztés fog egy kis gyakorlást igényelni. Elsőre ijesztőnek tűnik, de idővel és gyakorlással könnyűvé és természetessé válik majd. Segítségképp elkészítettünk Önnek egy rövid, lépésről-lépésre útmutatót a kontaktlencsék beillesztéséről . Kezdőknek nagyon hasznos, és a haladóknak is ajánlott időnként az ismétlés! A kényelem és minőség a megfelelő kontaktlencse ápoláson múlik, szóval ne feledkezzen meg a legfontosabb szabályokról.

Hogyan helyezzük fel a lencséket?

Ha nem napi eldobható lencsét használ, a kontaktlencséjét kontaktlencse folyadékban kell tárolnia, mikor nem viseli őket. Ez szükséges az éjszakai fertőtlenítő és tisztító folyamathoz.

Fontos megjegyezni, hogy nem kell megérintenie a szemgolyóját. Csak ráteszi a lencsét, és a szemhéjai elvégzik a munkát! Kezdjük is el.

Kontaktlencse behelyezése a szembe

1. lépés

Kezdje azzal, hogy előkészíti a szükséges dolgokat egy jól megvilágított szobában. Szüksége lesz a kontaktlencsékre, a folyadékra, egy tükörre, és egy friss, tiszta törölközőre. Ne feledje, hogy sminkelés ELŐTT kell felhelyeznie a lencséket.

2. lépés

Mindig alaposan mosson kezet a felhelyezés előtt

Mindig mosson kezet, hogy ne kerüljön semmilyen szennyeződés vagy baktérium a lencséire. Használjon antibakteriális szappant, és ne használjon hidratáló szappanokat, krémeket vagy olaj alapú termékeket. Öblítse le és alaposan mossa meg a kezét, majd szárítsa meg egy szöszmentes törülközővel. Próbálja kerülni a papírtörölközőt, mert ezekről rostok és más maradékok kerülhetnek a kezére.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy rövid körmökkel elkerülhető a lencse és a szemgolyó megkarcolása.

3. lépés

Vegye ki a lencsét a tartóból

A következő lépés a kontaktlencsék eltávolítása a kontaktlencse tartóból vagy a buborékcsomago­lásból. Ha szemei különböző dioptriákkal rendelkeznek, akkor először hozzon létre egy szokást, miszerint először a bal oldali lencsét helyezi fel, hogy ne keverje össze őket. Helyezze az első lencsét a tenyerébe, nedvesítse meg a folyadékkal és finoman dörzsölje meg az ujjával. Egyes márkák "dörzsölésmentes" ("NO RUB") ápolószereket kínálnak, de a legtöbb optikus egyetért abban, hogy mindig jó ötlet a lencsék finom átdörzsölése az extra tisztítási teljesítményért. Ha szüksége van egy kis segítségre a lencsék kezelését illetően, számos praktikus eszközt kínálunk. Az applikátorok és a lencsefogó csipeszek könnyedén használhatóak.

4. lépés

Helyezze a lencsét a mutatóujjára. Ha a lencse úgy néz ki, mint egy tál, akkor helyes. De ha az élek kifelé mutatnak, akkor a lencséje ki van fordulva. Nehéz megmondani, de a legtöbb lencsének van egy kis belső jelölése (betűkkel vagy számokkal), így megnézheti, hogy a lencse ki van-e fordulva, vagy sem.


Ellenőrizze, hogy nincs-e kifordulva a lencséje behelyezés előtt

5. lépés

A kontaktlencse behelyezésekor tegye a lencsét a mutatóujjára

A lencsével a mutatóujján, középső ujjával húzza lefelé az alsó szemhéját, miközben a másik kezével a felső szemhéját húzza felfelé. Próbáljon nem pislogni vagy mozogni. Néhányan hasznosnak találják azt a trükköt, hogy felfelé néznek. Előfordulhat, hogy elsőre nem fog sikerülni, de megszokja majd a gyakorlattal!

6. lépés

Helyezze a lencsét finoman a szemére

Helyezze a lencsét finoman és óvatosan a szemére. Vegye el az ujját, és pislogjon néhányszor. A lencsének a szeme színes részébe (írisz) kell behelyezkedni. Finoman segíthet ujjaival a lencse elhelyezkedésében. Ha kellemetlen érzést vagy irritációt érez, távolítsa el a kontaktlencsét, tisztítsa meg, majd próbálja újra.

7. lépés

Ne feledje, hogy a kontaktlencse folyadékot minden használat után ki kell önteni

Ismételje meg ugyanezt a folyamatot a másik lencsével. Öntse ki a használt kontaktlencse folyadékot a tokból, hogy a következő behelyezéskor friss folyadékot használhasson.

Olvassa el: Kontaktlencse eltávolítás

Hozzászólások (2)

Kérdése van?
info@alensa.hu

Tisztelt Szitás Dániel! Sajnos ilyen jellegű kérdésekben nem tudunk Önnek megfelelő választ adni. Kérjük, forduljon szemész szakorvoshoz a kontaktlencse viseléssel kapcsolatos kételyeivel kapcsolatban. Üdvözlettel, Alensa

Szitás Dániel

Jo estét kívánok. Hogy ha szeretnék 0 lás kontaktlencsét venni szinesben Az mennyire fogja a szememet bántani?