Kontaktlencse eltávolítás - lépésről lépésre

Csakúgy, mint a lencsék beillesztése, az eltávolításuk is csak egy kis gyakorlatot igényel. Az életének könnyebbé tétele érdekében elkészítettünk egy új, egyszerű lépésről-lépésre szóló útmutatót a kontaktlencsék eltávolításához . Ne feledje, a megfelelő higiénia mindig a legfontosabb.

Kontaktlencse eltávolítása

Mindig mosson kezet a lencsék kezelése előtt

Mielőtt elkezdené, mossa meg a kezét, csakúgy, mint a behelyezés előtt. Ha sminket visel, feltétlenül távolítsa el a lencséket, mielőtt lemossa az arcát. A tiszta, jól megvilágított helyiségben készítsen mindent elő, amire szüksége van: kontaktlencse, tok, folyadék, tükör és bármilyen más eszköz, amire szüksége lehet. Ha utazik, egy ízben megtalálhatja ezeket egy kontaktlencse tároló készlet használatával.

1. lépés (Opcionális)

Nedvesítse meg a lencséket a könnyebb eltávolításhoz

Nedvesítse meg lencséit szemcseppel vagy szemspray-vel. 1-2 csepp segíthet a lencsék könnyebb eltávolításában, főleg ha száraz szem szindrómában , szenved, vagy szemei kiszáradnak a nap végére.

2. lépés

Nézzen fel és lassan húzza le az alsó szemhéját középső ujjával. Ez könnyűnek tűnhet, de legyen óvatos és gyengéd, amikor megérinti az érzékeny bőrt a szem környékén. Ne siessen, nyugodtan és lassan végezze el ezt a lépést.

3. lépés

Óvatosan érintse meg a lencsét az azonos kéz mutatóujjával, és csúsztassa le a lencsét a szem alsó, fehér részéhez. Ez egy kicsit trükkös lehet, de ne aggódjon. Fontos, hogy csúsztassa az objektívet a szem fehér részéhez, hogy elkerülje a szaruhártyák érintését vagy potenciális karcolódását.

4. lépés

Helyezze be a lencséit a friss folyadékkal teli tartóba

Óvatosan nyomja össze a lencsét a mutatóujjával és a hüvelykujjával, és tegye a lencsét a tokba friss kontaktlencse folyadékkal. Dobja el a lencséket, ha már túllépték a hordási időtartamot. Továbbá ne felejtse el tisztán tartani a tartót, és minden új folyadék megkezdésével, vagy legalább háromhavonta lecserélni.

5. lépés

Most ismételje meg a folyamatot ugyanazzal a kezével a másik szeménél, lépésről lépésre, ahogy az első szeménél is.

Gratulálunk - sikeresen eltávolította és a tárolóba tette a kontaktlencséit! A gyakorlat és a megfelelő karbantartás, valamint a kontaktlencsék behelyezése és eltávolítása a napi rutin gyors és egyszerű részévé válik.

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy fenn tudja tartani szemei egészségét, a kényelmet és a tiszta látást.

Olvassa el: Kontaktlencse beillesztés

Hozzászólások (1)

Kérdése van?
Júlia

Nagyon köszönöm a kontaktlencse használatának a leírását! Lényegre törő,egyszerű,és mégis a legfontosabb instrukciókkal lettem ellátva…Mégegyszer is nagyon köszönöm… Herman Nagy Júlia Szombathely