Színes és kékfényszűrős szemüveglencsék

Átlátszó, sárga és piros kékfényszűrős szemüvegek

A kékfényszűrő minden bizonnyal téma manapság a közbeszédben. Figyelembe véve azt a tényt, hogy nem tudjuk elképzelni a világot elektronikus eszközeink nélkül, egyre fontosabbá vált a túlzott kék fény negatív hatásai elleni védelem. Ez azt is jelenti, hogy számtalan olyan termék létezik, amelyek azt állítják, hogy pontosan ezt teszik. Szerezzen be esetleg egy tiszta kékfényszűrővel ellátott szemüveget? Mi a helyzet a sárga szűrős lencsékkel? Vagy talán a piros lencsék a legjobb választás? Nos, kezdjük azzal, hogy nem kell túlterheltnek érezni magunkat. Ez nem egy verseny, hogy melyik lencseszín a legjobb. Minden a körülményektől és attól függ, hogy mire használja a kék fényt szűrő szemüveget. Nézzük meg világosan az átlátszó lencsék, a sárga lencsék és a vörös/borosty­ánsárga szemüvegek közötti különbségeket.

Ha további általános információkat szeretne megtudni a kék fényről, annak hatásairól és arról, hogy üzletünk milyen kékfényszűrős termékeket kínál, kérjük, tekintse meg a következő oldalt:

Átlátszó kékfényszűrős szemüvegel

Kékszfényszűrős lencsék

Ha a kékfény elnyelésének mértékét nézi, akkor egyetlen átlátszó szűrő sem képes elnyelni az összes kék fényt 30%-nál jobban. A kék fényű szemüvegszűrőnk például akár 20%-ot is elnyel és blokkol. Az ilyen típusú szemüvegeket azonban nem teljes felszívódásra vagy blokkolásra tervezték. Az emberek biológiailag bizonyos mennyiségű kék ​​fényt igényelnek. Ha megnézte a kék fénnyel kapcsolatos általános oldalunkat, olvashatta, hogy a természetes kék fény produktívan és éberen tart minket a nap folyamán. A tiszta kék fényű szemüveg célja, hogy csökkentse a mesterséges kék fény által okozott terhelést mindennapi életünkben. Ezért szokták "számítógépes szemüvegnek" nevezni. Beltéri viselésre készültek, hogy kényelmes, lezser és diszkrét módon védjék szemét, miközben a képernyő előtt tölti az idejét. Ez azt jelenti, hogy csökkenti a szem fáradtságát, fejfájást, szemfájdalmat, energia- és termelékenység­vesztést stb., amikor hosszabb ideig dolgozik, tanul vagy játszik.

Tökéletes:

Mindennapi benti használatra

A túlzott mesterséges fény enyhítése

A képernyő színeimek megtartására

Nagyszerű kiegészítést kapnak a szemüveg probresszív lencséi

Kevésbé ideális:

Olyan személyek részére, akik érzékenyek a kék fényre

Olyan személyek részére, akik alvászavarban szenvednek

*Kérjük, vegye figyelembe, hogy bármilyen kék fényszűrő mindig kissé megváltoztatja a színeket, ezért nem ajánlott olyan munkákhoz, ahol a színérzékelés 100%-ban igaz marad, pl. grafikai tervezési munkákhoz.

Sárga kékfényszúrő szemüveg

Sárga szűrő szemüveglencse

A sárga, kék fényszűrő szemüveg előrelépést jelent az átlátszó lencsékhez képest. A minőségtől függően az összes kék fény 50-70%-át képesek blokkolni és elnyelni. Még mindig átengedik a szükséges kék fény egy részét. Természetesen a sárga lencse befolyásolja a színérzékelést, de jobban enyhíti a szem megerőltetését digitális fényre, valamint az alábbi problémákra jó: a fejfájást enyhíti és a migrént, a megzavart alvási ciklust és más kapcsolódó panaszokat. Továbbra is többnyire nappali használatra ajánlottak, bár fokozott hatékonyságuk lehetővé teszi az éjszakai használatra való átállást. Bárki hordhatja őket, de általában a kék fényre fokozottan érzékeny embereknek készültek, vagy akik órákat töltenek intenzíven a képernyő előtt, pl. számítógépes játékokra. Ezért nevezik a sárgára színezett szemüveget a köznyelvben „játékszemüvegnek”. Az is bebizonyosodott, hogy a sárga árnyalat a szezonális depresszióban és stresszben szenvedőknek is segíthet hangulatjavításban.

Tökéletes:

Beltéri és kültéri használatra, nappal, egészen éjszakáig

A kék fényre fokozottan érzékeny emberek részére: jobban enyhítik a mesterséges kék fény okozta fejfájást, szemfájdalmat, fáradtságot stb.

Stresszben, szorongásban és szezonális depresszióban szenvedők számára

Olyan személyek részére, akiknek az alvási ciklust mérsékelten megzavarja a kék fény

Kevésbé ideális:

Azok számára, akik hétköznapibb és diszkrétebb megjelenésű kék ​​fényű szemüvegre vágynak

A színérzékelés valós és pontos megőrzése

Erősen megzavart cirkadián ritmusú vagy álmatlanságban szenvedők részére

Piros/Borostyán kékfényszűrő szemüveg

Piros/Borostány szűrő lencsék

A vörös, piros vagy narancssárga/bo­rostyán árnyalatú kékfényszűrő szemüvegek képesek elnyelni és blokkolni az összes kék fény 100%-át. Mivel az embereknek, mint korábban említettük, napközben szükségük van egy kis kék fényre, ezeket a szemüvegeket elsősorban alvás előtti használatra tervezték. Lefekvés előtt 2-3 órával érdemes vörös szemüveget viselni, mivel ez lehetővé teszi a melatonin, az alváshormon egészséges termelését. Ezért hívják ezt a fajta kék fényzűrő szemüveget „alvószemüvegnek”. Tehát, ha a kék fény súlyosan befolyásolja az alvási szokásait, egy piros árnyalatú kékfényszűrő szemüveg a legjobb választás. Ne feledje, hogy ezek a szemüvegek erősen megváltoztatják a színérzékelést, és nem ajánlottak nappali használatra.

Tökéletes:

A megfelelő alvásciklus optimalizálására

Alvás előtt

Kevésbé ideális:

Normél nappali használatra

Valósz színek és a teljes színspektrum látására**

**Bár a vörösre színezett kék fényszűrő szemüveg viselhető kültéren és beltéren lefekvés előtt (mivel blokkol minden természetes és mesterséges kék fényt), soha nem szabad olyan helyzetekben viselni, amikor a látást akadálytalanná kell tennie, pl. autóvezetés vagy nehézgépek kezelése közben.

Vásároljon szemüveglencsét tiszta kékfényszűrővel