Arcforma útmutató: hogyan válasszuk ki a tökéletes szemüveget?

Tudja milyen arcformával rendelkezik? Arcformájának megértése hasznos eszköz lehet az arcához illő szemüveg kiválasztásához. Az alábbi alap formák léteznek: kerek, szív, háromszög, fordított háromszög, rombusz, négyzet, téglalap vagy ovális. Ebben az útmutatóban segítünk megtalálni, melyik forma az Öné!
*A szemüvegválasztás megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy használja a szemüveghez kialakított virtuális kipróbálási funkciót weboldalunkon. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy virtuálisan felpróbáljon különböző kereteket, így a szemüveg megvásárlása előtt jobb képet ad arról, hogyan fognak kinézni az arcformán.

Oval face shape

  • Az ovális arcformát aMegnyúlt arányai és keskeny állkapocs jellemzi. Ha szemüvegről van szó, van néhány típus, amely segíthet lerövidíteni az ovális arc hosszát.
  • Az Erős szemöldökvonallal rendelkező keretek segítenek lerövidíteni az ovális arc hosszát, és szélesebbé teszik az arc felső részét. A Kerek vagy négyzet alakú keretek ovális arcokon is jól használhatók, mivel szélesebbé teszik az arc alsó részét, és kiegyenlítik az általános arányokat. A Macskaszem-keretek hízelgő választás ovális arcokhoz, mivel szélesebbé teszik az arc felső részét, és kiegyensúlyozottabb megjelenést biztosítanak.
  • Azt is javasoljuk, hogy keressen olyan kereteket, amelyek arányosak az arcával, és kövesse a szemöldök vonalát. A Téglalap alakú, ovális vagy kerek keretek remek választás az ovális arcokhoz, az Ön személyes stílusától és preferenciáitól függően.
1.step

Szív és fordított háromszög arcformák

  • Mind a szív alakú, mind a fordított háromszöglapoknak szélesebb felső és keskenyebb alsó felületük van. Ezért a szemüveg kiválasztásakor ezekhez az arcformákhoz a cél az arányok kiegyenlítése, az arc alsó részére irányítva a figyelmet.
  • Szív és fordított háromszög alakú arcokhoz javasoljuk, hogy válasszon szélesebb kereteket, amelyek felhívja a figyelmet a felső részre. Ezenkívül amacskaszem keret nagyszerű választás lehet a szív alakú archoz, mivel szélesebbé teszi az arc felső részét, és kiegyensúlyozottabb megjelenést biztosít. Az ovális vagy kerek alakú keretek segíthetnek az arc szögeinek lágyításában és a harmonikusabb összkép kialakításában.
1.step

Kerek arcforma

  • A kerek arcforma könnyen felismerhetőkör alakú megjelenéséről, a széles homlokról, telt arcról és a lekerekített állról. Nem rendelkezik olyan erős vonalakkal és szögekkel, amelyek más arcformákban láthatók. A kerek arc szemüvegének kiválasztásakor javasolt a négyzet és téglalap alakú típusok kiválasztása, amelyek kontrasztot adnak az arc természetes íveihez, elkerükve azokat a típusokat, amelyek eltúlozzák a kerekséget. Ez karcsúsító és megnyújtó hatást eredményezhet. Az Erős szögekkel és vonalakkal rendelkező szemüvegek segítenek kiegyensúlyozni az arc teltségét.
2.step

Gyémánt arcforma

  • gyémánt arcforma a legritkább az összes közül, széles, jellegzetes arccsont,A párhuzamos keskeny szemvonal és keskeny állkapocs jellemzi. Bár a gyémánt arcforma a telt arc miatt némi hasonlóságot mutat a szív alakú arcformával, valójában ez egy egyedi sziluett.
  • Ha gyémánt alakú az arccal rendelkezik, a legjobb, ha szögletes, éles elemekkel ellátott szemüveget választ, amely kiegészíti az arc szögletes vonásait. Ez segít kiegyenlíteni az éles szögeket, és közvetlenül a szemére irányítja a figyelmet. Javasoljuk a szélesebb kereteket is, hogy finomítsák a megjelenését, és drámai, stílusos megjelenést kölcsönözzenek arcvonásainak.
2.step

Négyzet és háromszög alakú arcformák

  • A négyzet vagy háromszög alakú arcformát az erős állkapocsvonal és szögletes arcvonásokk jellemzik.
  • Ezekhez az arcformákhoz ajánlatos vékonyabb keretű és íves szemüveget választani a kontraszt létrehozásához. Ha olyan kereteket választ, amelyek az arcformájával ellentétes tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a kerek vagy macskaszemüveg, így elkerülheti, hogy arca szögletes megjelenését tovább hangsúlyozza.
2.step
Ne feledje, ezek csak általános irányelvek! A legfontosabb, hogy olyan szemüveget válasszon, amiben magabiztosan és jól érzi magát.