Miért és hogy rendeljen online szemüveget?

Az online szemüvegvásárlás először kissé félelmetesnek tűnhet, viszont rengeteg előnnyel jár amiért érdemes megpróbálni. Először is, sokkal olcsóbb, ha online szemüveget vásárol, mintha az optikusánál venné meg. Másodszor, a szemüveg minősége hasonló, vagy annál jobb lesz. Harmadszor, manapság megfelelően kipróbálhatja őket online; meg fog lepődni, hogy a virtuális tükrünk mennyiben hasonlít az élőben kipróbáláshoz. Szóval, pontosan hogyan is zajlik, ha online szeretne szemüveget rendelni? Az alábbi útmutató mindent elárul.

Kezdje kedvenc kerete kiválasztásával

Vessen egy pillantást kereteinkre és szemüvegeinkre és találja meg a tökéletes darabot megannyi nagyszerű modell- és eredeti márka közt. Könnyedén szűrheti forma, stílus, szín, valamint márka alapján a keresést. A legtöbb modell rendelkezik a 'virtuális felpróbálás' funkcióval. Miután megtalálta a tökéletes keretet, aktiválhatja a virtuális próbaeszközt. Ez hozzáfér a webkamerához, és megmutatja, hogy áll a szemüveg valós időben.

Mi teszi a virtuális tükröt olyan különlegessé?

Kattintson a szemüveg melletti kameraikonra a virtuális tükör aktiválásához. Úgy működik, mint egy valódi tükör: a kamera rögzíti az arcát, és pontosan ráilleszti a kiválasztott keretet. Még el is fordíthatja a fejét, a keret a mozgásnak megfelelően fog reagálni. Ez lehetővé teszi, hogy különféle szögekből láthassa a szemüveget, és úgy fog kinézni, mintha valóban viselné. Összehasonlítás­képpen vessünk egy pillantást az alábbi példákra. Az egyiket virtuális tükörrel készítettük, a másikat a tényleges keretekkel. Meg tudja mondani melyik, melyik?

Virtuális szemüvegpróba

Annak érdekében, hogy jobban megbizonyosodjon arról, hogy szemüvege jól illeszkedik, mindegyik keretünkhöz hozzáadtuk a méreteit. Ez világosabb képet ad arról, hogy mekkora a keret, így könnyebben összehasonlíthatja a kiválasztott keretet az előző szemüvege keretének méreteivel.

Szemüveg méretei Szemüveg méretei

Az optikustól vagy szemorvostól kapott recept feltöltése

Online szemüveg rendelés esetén, 6 hónapnál nem régebbi receptre lesz szüksége. Ezt szemorvosától vagy optikustól kell beszereznie. Minden értéknek és paraméternek szerepelnie kell a recepten. Innen adhatja meg a jobb és a bal szem erősségét (dioptria). Vigyázzon, hogy ne keverje össze a plusz (+) és mínusz (-) értékeket rendeléskor . A plusz dioptriák általában a távollátásra utalnak, ami azt jelenti, hogy messzire jól lát, de közelre nem. A mínusz dioptriák a közellátásra mutatnak, ami azt jelenti, hogy jól lát közelre, de nehezen látja a távoli tárgyakat. Ha nincs megadva az előjel, akkor az plusz dioptriára mutat. Az egyenlőségjel (=) mínusz dioptriát jelöl. Az Ön receptje tartalmazhat értékeket a tengelyhez és a cilinderhez is; ezek az értékek asztigmatizmust jeleznek, és rendeléskor a megfelelő helyre írhatók be. Ha ezek a további értékek nincsenek feltüntetve a receptjén, egyszerűen írjon be egy „0”-t a megrendeléskor ezekre a helyekre.

A szemész vagy optikus általában feltünteti a pupilla távolságát (PD) is vényében, mivel szüksége lesz rá a rendelés leadásához. Nem minden optometrista/sze­mész automatikusan jegyzi fel ezt az értéket is. Amennyiben ez az érték nincs feltüntetve a receptjén, kérjük mindenképp kérdezzen rá a vizsgálatkor. Ellenkező esetben online eszközünk segítségével Ön is megmérheti magának, vagy kinyomtatva használhatja PD vonalzónkat is.

Sikerült hozzájutnia receptjéhez? Remek! Küldje el nekünk, hogy kapjon 2000 Ft-os kedvezmény vényköteles szemüvegeinkre.

Ez esetben küldje el nekünk az info@alensa.hu e-mail címre, és szerezze meg kedvezményét most!

Miután megadta receptjét a megrendelőlapon, kiválaszthatja, hogy milyen lencséket szeretne új szemüvegéhez: 4 típust kínálunk, változó vastagsággal. Vásárolhat egyfókuszú szemüveget vagy progresszív (multifokális) szemüveget. A megadott paraméterek alapján a rendszer automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb lencsetípust. Ha szükséges, manuálisan módosíthatja ezt. Ne feledje, hogy bizonyos értékek és paraméterek bizonyos típusú lencsevastagságot igényelnek, így nem mindig lehet változtatni.

Ha továbbra is aggódik a rendelés leadása vagy a paraméterek helyes megadása miatt, ne habozzon kapcsolatba lépni ügyfélszolgálat. Nagyon szívesen segítünk és útmutatást adunk a rendelés teljesítéséhez.

Összefoglalva: miért érdemes online szemüveget választani?

Vegye fontolóra a következő előnyöket:

  • Csak az ár harmadáért kaphat és kap is olyan szemüveget, amely megegyezik az optikusától szerezhetővel
  • Több mint 3000 minőségi modell széles választékából választhat
  • Ingyenes kiszállítás 17.500 Ft feletti megrendelésekre
  • Kipróbálhatja őket egy kivételesen hatékony virtuális tükör eszközzel is
  • Minden lencse el van látva extra szűrők és bevonatok további pótdíj nélkül: UV-szűrővel, extra keményítéssel, tükröződésmentes bevonattal, öntisztító és hidrofób kezeléssel
  • Sőt további funkciókat is hozzáadhat, például kék fényt blokkoló szűrőt, sötétedő lencséket vagy tartósan színezett napszemüveglencséket is

Mire vár tehát? Találjon rá legújabb szemüvegére: