A napszemüveg lencsék színei közötti különbségek

A napszemüveg több, mint csak egy szórakoztató divatkiegészítő. A választott lencsék színe különböző dolgokat jelenthet látás szempontjából. A szemek és a körülöttük lévő gyengéd bőr különösen érzékeny az UV-A és UV-B napsugarak által okozott károsodásra. Habár néhány kontaktlencse beágyazott UV-szűrővel van ellátva, az általunk kínált, receptre szóló szemüvegek pedig UV-sugarakkal szembeni, védő bevonattal érkeznek, ezen felül is fontos növelni a védelmet és rendszeresen használni kiegészítőként a napszemüveget. Igen, még felhős napokon is!

Gyakori tévhit, hogy minél sötétebb a lencse, annál jobban véd. Ehelyett ellenőrizze, hogy a választott napszemüveg rendelkezik-e UV-szűrővel. Érdemes megfontolni a polarizált napszemüveget is, amely, a fényerő csökkentése mellett a tükröződést is redukálja, a visszaverődő fény blokkolásával vagy korlátozásával.

Leegyszerűsítettük a különböző lencse színek előnyeit és remélhetőleg kissé könnyebbé tettük a vásárlást. A sokból nehéz csak egy párt kiválasztani, de szerintünk nem is érdemes!

Fekete

Ez a lencse szín kiválóan alkalmas minden célra és mindenféle fényviszony esetén, vagyis igényei szerint viselheti. Ez a legsötétebb elérhető árnyalat és minden színt hűen visszaad, miközben nagy védelmet is nyújt.

Fekete lencse szín

Kék

Ez a lencse szín ideális az általános fényerő csökkentésére. Javítja a színérzékelést, segít a kontúrok látásában és kiválóan csökkenti a ragyogást. Ez azt jelenti, hogy a kék lencsék tökéletesek például különféle rendezvények nézői számára. A kék ezen kívül nagyon divatos is, ködös vagy havas időjárási körülmények között pedig remekül működik.

Kék lencse szín

Barna

Ez a szín a napszemüvegek leggyakoribb lencse színe és minden fényviszony mellett nagyon hatékony. Különösen jól működik napos és foltokban felhős időben. Fokozza a kontrasztot, javítja a mélységérzékelést és tökéletes választást jelent vezetéshez vagy túrázáshoz.

Barna lencse szín

Piros, narancssárga és burgundi

Ezek a lencse színek javítják a vizuális mélységet és csökkentik a szem megerőltetését. A legnagyobb kontrasztot kínálják és tökéletesek vezetéshez, illetve téli sportokhoz. Ködös és párás időben kevésbé hatékonyak, de minden más időjárási körülmény között tökéletesen működnek.

Piros lencse szín

Sárga

Ez a lencse szín nagy tisztaságot nyújt gyenge fényviszonyok között, például ködös időben. A sárga miatt néhány más szín torzulhat, de ezzel egyidejűleg segít a szemfáradtság ellen, mivel képes kiszűrni a képernyők által kibocsátott kék fényt. A sárga lencsék kiváló választást jelentenek síeléshez, hegyi kerékpározáshoz, vadászathoz vagy például szabadtéri sportokhoz.

Sárga lencse szín

Arany

Kiváló mélységérzékeléshez és gyenge fényviszonyokhoz. Az arany árnyalata, hatékonyság szempontjából a sárga és a barna között van, ennek köszönhetően jól működik mindenféle időjárási körülmény között és kiváló választás például vezetéshez vagy túrázáshoz.

Arany lencse szín

Zöld

Ez a lencse szín csökkenti a fényerőt és kiválóan alkalmas minden szabadtéri tevékenységhez. A napsütésestől a felhősebb időig mindenféle fényviszony között jól teljesít, világosítva az árnyékokat és nagy kontrasztot biztosítva. Más színeket is meglehetősen egyenletesen továbbít. Tehát, ha kétségei vannak, tegyen fel egy zöld színű lencsékkel ellátott napszemüveget! Nem fog csalódni.

Zöld lencse szín

Szürke

Ez a lencse szín kiválóan alkalmas mindenféle célra - különösen a tükröződés redukálására és a színérzékelés javítására -, valamint mindenféle fényviszony közepette. Ez azt jelenti, hogy bármilyen igényének megfelelően viselheti őket. A feketénél valamivel világosabb, de ahhoz hasonlóan remek az összes szín valós árnyalatának megtartásában és nagy szintű védelem nyújtásában.

Szürke lencse szín

Rózsaszín és rózsaarany

Ez a lencse szín javítja a vizuális mélységet és csökkenti a szem megerőltetését. A rózsaszín lencsével ellátott napszemüvegeket öröm viselni, mivel nagyon kellemesek a szem számára. A pink lencsék kevésbé hatékonyak ködös és párás időben, de tökéletesen funkcionálnak minden más időjárási körülmény között. A rózsaszín lencsék ideálisak vezetés közben, mivel kiváló látási viszonyokat biztosítanak az úton.

Pink lencse szín

Lila

Ideális árnyalatként az általános fényerő csökkentésére, a lila valahol a kék és a rózsaszín lencsék között van. Egyedülálló szín, kettős gyakorlati és esztétikai funkcióval: csökkenti a ragyogást és rendkívül divatossá teszi a viselőjét.

Lila lencse szín

Ezüst

Ez a lencse szín csökkenti a tükröződést és javítja a színérzékelést. Bizonyos fokig az ezüst hasonló a szürkéhez és a feketéhez: kiválóan alkalmas mindenféle célra és mindenféle fényviszony mellett. Ez azt jelenti, hogy minden igényének megfelelően viselhet egy ilyen színű lencsével ellátott napszemüveget. Egy kicsit világosabb, mint a szürke vagy a fekete és remek az összes szín valós árnyalatának megtartásában, valamint magas szintű védelem nyújtásában.

Ezüst lencse szín