Teljes útmutató a szemüvegkeretek méretéhez

Amikor a tökéletes szemüveg megtalálásáról van szó, döntő fontosságú a keret méretének megértése. A keret oldalára írt számok értékes információkkal szolgálnak a keretről. Ez az útmutató tisztázza a szemüvegkeret méretét, és segít abban, hogy tájékozott legyen, így szemüvege kényelmesen illeszkedik majd.


Mit jelentenek a szemüvegkeret belsejében lévő számok?


A szemüvegkeret oldalára írt számok értékes információkat tartalmaznak a méretekről. Nézzük, milyen gyakori számokkal találkozhat!


Ha a kereten az "51-16-142" jelzést látja, az egy közönséges számnak tűnhet, azonban a szemüvegkeret numerikus felirata jelentős információkat tartalmaz a szemüveg méreteiről és jellemzőiről:


Glasses Icon

Az első szám, 51, a lencse szélességét jelöli milliméterben.

Width Icon

A második szám, 16, a híd szélességét jelzi, ami a lencsék közötti távolság.

Temple Icon

A harmadik szám, a 142 a halánték hosszát jelöli, a karok hosszát méri, amely a füle fölé nyúlik.

Ezeknek a méreteknek a megértése döntő fontosságú a kényelmesen illeszkedő és az arcformájához illő szemüvegek megtalálásához.

1 - Lencse szélessége 2 - Orrnyereg szélessége 3 - Szár hossza

Megfelelő méret és arányok


Szemüveg mérete (S, M és L)

A szemüvegek különböző méretűek, gyakran kicsi (S), közepes (M) és nagy (L) kategóriába sorolhatók, hogy a különböző arcformákhoz és -méretekhez igazodjanak. A megfelelő méret megtalálása elengedhetetlen mind a kényelem, mind a stílus szempontjából. A kis méret a keskeny arcokhoz megfelelő, így biztosítva a kényelmes illeszkedést, amely kiegészíti a finom vonásokat. A közepes méretű szemüvegek sokoldalú lehetőséget kínálnak, amelyek az arcformák széles skálájához illeszkednek. A nagy kereteket szélesebb arcokhoz tervezték, merész és divatos megjelenést biztosítva. Annak érdekében, hogy jobban megértse, melyik méret felel meg Önnek a legjobban, alább mellékeltünk egy hasznos útmutatót.


 1. Fogjon egy hitelkártyát és álljon a tükör elé
 2. Igazítsa a kártyát az orra közepéhez
 3. A kártya pozíciója határozza meg a méretét

A kártya túlnyúlik a szem sarkán - S

A kártya a szem sarkához igazodik - M

A szem sarka túlnyúlik a kártyán - L


Honnan tudhatja meg, hogy a szemüvege jól áll-e?


 • A lencséknek takarniuk kell a szemet: Végül is mi értelme van a szemüvegnek, ha nem takarja el megfelelően a szemet? Vessen egy pillantást a tükörbe, és ellenőrizze, hogy a keret szélessége megegyezik-e az arc szélességével, valamint hogy a lencsék ívelt alakja követi-e a szem körvonalát. Ez biztosítja, hogy az optikai lencsék teljes lefedettséget és optimális látást biztosítanak.
 • A hídnak kényelmesen kell illeszkednie az orrára: Szemüvegének kényelmesen kell feküdnie az orrnyergen, ne szoruljon és ne csússzon le. A jól illeszkedő híd biztosítja a stabilitást valamint a lencsék súlyának egyenletes eloszlását. Ügyeljen az illeszkedésre, illetve arra, hogy védve érezze magát, és ne legyen kényelmetlen a viselet.
 • A szemüveg szárai kényelmesen kell feküdniük a fülek fölött: Ügyeljen arra, hogy szemüveg szára egyenesen hátranyúljon, és kényelmesen feküdjön a füle fölött. Nem okozhatnak túlzott nyomást vagy kellemetlenséget. A megfelelően illeszkedő szárak hozzájárulnak a szemüveg stabilitásához, megakadályozzák azok elcsúszását vagy lecsúszását.
 • A keretek nem akadályozhatják a látást: A szemüveg viselése során ne takarja el a látóterét. A keretek nem akadályozhatják a perifériás látást, és nem korlátozhatják a tisztánlátást sem. Ellenőrizze, hogy a keretek nem akadályozzák-e a látást, ha egyenesen előre vagy oldalra néz. Az akadálytalan látás elengedhetetlen a kényelmes és funkcionális szemüveghez.
 • A kiegyensúlyozott megjelenés érdekében vegye figyelembe az arc arányait: A szemüvegkeret kiválasztásakor vegye figyelembe arcformáját és jellemzőit. A kiegyensúlyozott megjelenés eléréséhez a különböző arcformákhoz speciális keretformákra és -méretekre lehet szükség. Keressen olyan kereteket, amelyek kiegészítik az arc arányait, javítva megjelenését és stílusát.

Ha szemüvege megfelelően illeszkedik, akkor optimális kényelmet, tiszta látást és tökéletes megjelenést élvezhet. Szánjon időt a tükörteszt segítségével az illeszkedés felmérésére, és fontolja meg, hogy konzultáljon egy optikussal, vagy használjon virtuális próbaeszközöket, hogy megtalálja a szemüvegéhez a tökéletes illeszkedést.


Tippek a megfelelő keretméret kiválasztásához


Arc típusa


A szemüveg kiválasztásakor vegye figyelembe az arc formáját. A különböző keretformák és -méretek kiegészíthetnek vagy javíthatnak bizonyos arcvonásokat. Például:


Oval Face Shape
Heart Face Shape
Inverted Triangle Face Shape
Round Face Shape
Diamond Face Shape
Square Face Shape
Triangle Face Shape

 • Kerek arcforma: A szögletes vagy geometrikus keretek határozottságot és egyensúlyt adhatnak.
 • Négyzet alakú arcforma: A kerek vagy ovális keretek lágyíthatják és kiegészíthetik az erős állkapcsokat.
 • Ovális arcforma: A legtöbb keretforma jól működik ovális arccal, így nagyobb rugalmasságot biztosít a különböző stílusokkal való kísérletezéshez.
 • Szív alakú arcforma: A felső részen szélesebb vagy az alsó részen részletezett keretek kiegyensúlyozhatják a keskenyebb állát.
 • Gyémánt alakú arcforma: A finom ívű keretek és az ovális vagy macskaszem formájú keretek kiemelhetik az arccsontokat.
 • Háromszög alakú arcforma: Ehhez az arcformához ajánlatos vékonyabb keretű és sok ívű szemüveget választani a kontraszt létrehozásához.
 • Fordított háromszög alakú arcforma: Amikor ezekhez az arcformákhoz szemüveget választunk, a cél az arányok kiegyensúlyozása, az arc alsó részére irányítva a figyelmet.

Tekintse meg a Arcforma-útmutatónkat, hogy megtudja, melyik forma az Öné!


A keretek kipróbálása és a beállítások elvégzése:


 • Virtuális próba: Online áruházunkban egy kényelmes virtuális kipróbálási funkciót biztosítunk, amely lehetővé teszi a szemüvegek virtuális felfedezését és felpróbálását. Weboldalunkon feltölthet fényképet, vagy használhatja számítógépe vagy okostelefonja kameráját, hogy megnézze, hogyan néznek ki a különböző keretek az arcán. Ez az interaktív eszköz lehetővé teszi, hogy megalapozott döntéseket hozzon a vásárlás előtt, és virtuális élményt nyújtson otthona kényelméből.
 • Látogasson el egy látszerészhez vagy szemüvegbolthoz: A pontos illeszkedés érdekében javasoljuk, hogy látogasson el egy látszerészhez vagy szemüvegbolthoz, ahol szakértői csapat felmérheti arcvonásait, professzionális méréseket végezhet, és személyre szabott ajánlásokat kínálhat receptjei és életmódbeli igényei. Útmutatásuk biztosítja, hogy megtalálja az Önhöz tökéletesen illeszkedő kereteket.

Különleges szempontok


 • Receptre felírt lencsék és keret A szemüvegkeret kiválasztásakor fontos figyelembe venni a dioptriás lencséket. Látáskorrekciós igényeitől függően bizonyos keretméretek és -formák megfelelőbbek lehetnek. Ha például magasabb az előírása, akkor nagyobb lencsékkel rendelkező keretekre lehet szüksége a vastagabb lencsék elhelyezéséhez. Kulcsfontosságú, hogy olyan optikussal dolgozzon, aki segíthet olyan keretbeállítások megtalálásában, amelyek megfelelnek az Ön receptjének. Fedezze fel dioptriás szemüvegeinket, hogy megtalálja a látási igényeinek leginkább megfelelőt.
 • Progresszív és bifokális szemüveg: Ha progresszív vagy bifokális lencsékre van szüksége, feltétlenül fontolja meg, hogyan helyezkednek el a kereteken belül. A progresszív és bifokális lencsék speciális zónákkal rendelkeznek a közeli, közepes és távoli látáshoz. Ezért olyan keretekre van szükség, amelyeknek elegendő függőleges helyük van ahhoz, hogy kényelmesen illeszkedjenek a különböző objektívszegmen­sekhez. Az ilyen típusú lencsékhez gyakran ajánlott magasabb lencsemagasságú kereteket vagy testreszabható lencsebetéteket használni az optimális látás és a fókuszpontok közötti zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében.
 • Sportszemüveg Különböző tevékenységekhez speciális keretekre lehet szükség, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek. A sportrajongók számára az atlétikai tevékenységekhez tervezett keretek olyan funkciókat kínálnak, mint az ütésállóság, a jobb perifériás látás érdekében körbeköthető stílusok, valamint biztonságos illeszkedés, amely megakadályozza a fizikai mozgások során történő elcsúszást. Speciális keretek állnak rendelkezésre olyan egyedi követelményekhez, mint a munkahelyi szemüveg és a védőszemüveg. Ezeket a kereteket úgy tervezték, hogy megfeleljenek bizonyos szabványoknak, és fokozott védelmet és funkcionalitást kínálnak. Böngésszen sport- és speciális kereteink kollekciójában, hogy megtalálja az ideális szemüveget aktív életmódjához és speciális igényeihez.

Ne feledje, ezek csak általános irányelvek! A legfontosabb, hogy olyan szemüveget válasszon, amiben magabiztosan és jól érzi magát.